بیش از یک میلیون زائر هنوز به کشور بازنگشته‌اند

مسئول عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: یک میلیون و ۳۰۴ هزار زائر کماکان در کشور عراق وجود دارد که هنوز به کشور بازنگشته‌اند؛ روز یکشنبه هفته آینده، دومین موج بازگشت زائرین خواهد بود.

ایمان محرابی‌نیا مسؤول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور سازمان راهداری آخرین وضعیت ورود و خروج زائران اربعین از مرزهای شش‌گانه کشور را تشریح کرد و گفت: از روز ۱۶ مردادماه تا پایان روز گذشته سه میلیون و ۹۹ هزار نفر زائر از مرزهای زمینی کشور خارج شدند و یک و ۷۹۵ هزار نفر از مرزهای زمینی به کشور بازگشته‌اند.

وی افزود: در خصوص آمار میزان خروج از کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش و در مسیر ورود به کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته تا بدین لحظه بدون تغییر آماری، تردد زمینی گزارش شده است.

مسؤول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور ادامه داد: در مسیر ورود به کشور ۹۵ درصد زائران ایرانی و ۵ درصد غیر ایرانی بودند که به ترتیب یک میلیون و ۷۱۲ نفر زائر ایرانی و ۸۲ هزار نفر نیز زائر غیر ایرانی به کشور بازگشتند؛ همچنین ۲۵۹ هزار نفر زائر غیر ایرانی از مرزهای کشور به سمت عراق عزیمت داشتند.

وی با اشاره به اینکه تا پایان روز گذشته ۲۹۳ هزار نفر زائر از مرزهای ۶ گانه وارد کشور شدند، افزود: مرز مهران با سهم ۴۹ درصدی انتخاب اول زائران برای ورود به کشور است و پس‌از آن شلمچه با ۲۸ درصد، خسروی با ۱۲ درصد، چذابه با ۹ درصد، باشماق و تمرچین نیز هرکدام با سهم یک درصدی در انتخاب‌های بعدی زائرین قرار گرفته است؛ همچنین غیر ایرانی به ترتیب مرز شلمچه با ۳۱ درصد، مرز باشماق ۲۵ درصد، تمرچین ۱۸ درصد، مهران ۱۴ درصد، چذابه و خسروی هرکدام با ۴ درصد را برای ورود به کشور انتخاب کردند.

به گفته محرابی‌نیا؛ آمار ورود به کشور از مرز مهران و مرز شلمچه در روز چهارشنبه (یکم شهریورماه) نسبت به روز سه‌شنبه (۳۱ مردادماه) بدون تغییر ماند اما میزان خروج از مرز مهران و شلمچه در مدت زمان ذکر شده، به ترتیب ۲۸ درصد و ۲۹ درصد کاهش داشته است.

مسؤول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور در پایان گفت: سهم استفاده از حمل و نقل عمومی در مسیر برگشت زائران ۱۵ درصد است و تعداد کل زائران جابجا شده از ابتدای طرح در مسیر برگشت ۲۷۳ هزار ۱۴۰ زائر بوده که نسبت به مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است. همچنین، ۱۵ هزار و ۹۴ سفر انجام شده که حاکی از رشد ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

وی با اشاره به سهم بازگشت حمل‌ونقل عمومی از مرزهای ۶ گانه، افزود: مرز مهران با سهم ۷۱ درصد، مرز شلمچه ۱۳ درصد، مرز تمرچین و باشماق ۵ درصد، مرز خسروی و چذابه هم سه درصد، مورد انتخاب مسیر بازگشت زائرین قرار گرفته است.

محرابی‌نیا گفت: تا پایان روز گذشته، یک میلیون و ۳۰۴ هزار زائر کماکان در کشور عراق وجود دارد که براساس آخرین آمار هنوز به کشور بازنگشته اند. ورود زائرین به کشور همچنان تا روز جمعه هفته پیش‌رو ادامه خواهد شد اما براساس پیش‌بینی‌ها دومین موج بازگشت زائرین، روز یکشنبه هفته آینده که مصادف با اربعین حسینی است، خواهد بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا