توصیه‌ های تغذیه‌ ای به زائران اربعین

کارشناس فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: همزمان با مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی و با توجه به گرمای هوا رعایت برخی نکات تغذیه ای برای حفظ سلامت زائران ضروری است.

زهره پوراحمد اظهار کرد: برای جلوگیری از اسهال توصیه می‌شود زائران غذاهایی کامل پخته‌شده و گرم مصرف کنند و از مصرف میوه‌های نشسته و پوست گرفته‌نشده پرهیز کنند.

وی افزود: لبنیات فقط به‌صورت پاستوریزه مصرف شود و نوشیدنی‌ها بهتر است به‌صورت بطری در بسته تهیه و مصرف شود. همچنین با‌توجه‌به اینکه یخ میکروارگانیسم‌ها را از بین نمی‌برد بنابراین استفاده از نوشیدنی حاوی یخ نمی‌تواند سلامت آن را تضمین کند؛ ولی چای و قهوه داغ معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این کارشناس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مصرف انواع سالاد درصورتی‌که بسته‌بندی‌شده نباشد و از شستشوی کامل اجزای آن اطمینان وجود نداشته باشد، منطقی نیست، تصریح کرد: در صورت عدم دسترسی به آب در بطری در بسته، جوشاندن آب به مدت سه دقیقه و سپس خنک کردن در دمای اتاق می‌تواند موجب از بین بردن میکروارگانیسم‌ها شود. در صورت وقوع اسهال مسافرتی غالبا بعد از سه روز بدون درمان خاصی به‌جز جایگزینی مایعات ازدست‌رفته، بهبودی حاصل می‌شود.

وی توصیه کرد: جهت پیاده‌روی ایمن مسیرهای طولانی کفش مناسب ورزشی قابل انعطاف پوشیده شود و یک کوله‌پشتی مناسب و سبک حاوی وسایل ضروری استفاده شود. حتما از کرم ضدآفتاب مناسب جهت جلوگیری از آسیب اشعه فرابنفش به پوست استفاده شود. همچنین پوشیدن لباس‌هایی که کاملا پوست را می‌پوشاند و استفاده از پشه‌بند در حین استراحت نیز می‌تواند در صورت وجود پشه آئدس از نیش زدن و بروز عفونت جلوگیری کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا