مسیر اربعین قطعه‌ای از بهشت است

میثم مقدسی مداح ۴۳ ساله و کرمانشاهی اهل‌بیت (ع) است که از سال ۱۳۸۰ افتخار خدمت به خاندان اهل بیت (ع) را در هیئات مذهبی و بعد از آن در مواکب مسیر اربعین حسینی دارد. با وی که مسئولیت موکب محبان حضرت علی‌اکبر (ع) را به نمایندگی از کرمانشاه در مسیر راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی دارد گفت‌وگویی پیرامون فعالیت‌های موکب‌داری انجام دادیم.

  • برای برپایی موکب چه اقداماتی لازم است؟

 مجموعه اقدامات موکب در کشور عراق در بحـث خـدمات‌رسـانی بـه زائرین حسینی می‌بایست با هماهنگی و محوریت سـتاد بازسـازی و سـتاد عتبات عالیات استان، در عراق صورت گیرد. مسئول موکب می‌بایست از محل استقرار موکب، انبارها، محل پذیرایی از زائران و مسئولان ذیربط، اطلاعات کاملی را در اختیار داشته باشد.

تردد اعضای موکب در کشور عراق به جز محل مأموریت می‌بایست با هماهنگی و اطلاع مسئول ستاد استانی مستقر در عراق صورت گیرد. مسئول موکب می‌بایست از تمام توان برای پذیرایی در شـأن زائـران اربعین در بهترین شرایط استفاده نماید. مسئول موکب ملزم به ارائه گزارش از عملکرد روزانه موکب به سـتاد بازسازی عتبات عالیات استان و ستاد‌های مستقر در عراق می‌باشد.

  • نقش و وظایف شما به عنوان موکبدار چیست؟

یک نقش نظارتی داریم که به عنوان مسئول موکب می‌بایست از شروع تا خاتمه عملیات خدمات‌رسانی از تمام نیرو‌ها به صورت کامل بهره ببریم و حضور تمامی نیرو‌ها تا پایان عملیات خدمات‌رسانی به زائرین الزامی می‌باشد. کنترل دقیق تردد نیرو‌های موکب در مسیر‌ها و کشـور عـراق نیز توسط مسئول موکب الزامی است.
استفاده کامل و بهینه از امکانات و اقلام انتقال داده شده بـا برنامـه‌ریزی دقیق درکشور عراق در مواردی مثل هزینه انتقال یا جابجایی، تغذیه خادمین موکب‌ها از حرکت تا مراجعت (داخل ایران و عراق) به صورت کامل به عهده مسئول و هیئت امنای موکب است. ستاد عتبات عالیات مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت و تنها مرجع تعیین میزان مبلغ دریـافتی از اعضای موکب، مسـئول و هیئت امنای موکب با هماهنگی کمیته مشـارکت‌هـای مردمی، اسکان و تغذیه استان است.

  • گروه همراهان و خادمان موکب شما چگونه شکل گرفته است؟

وظیفه بنده به عنوان مسئول موکب این است که افرادی مومن، متعهد، متخصص در زمینه کار محوله، دارای سلامت جسمی و روحی، علاقه‌مند و با انرژی و مقید به انجام کار انتخاب کنم و با بررسی دقیق عملکرد افراد موکب در سـال محاسـن و معایـب را به طور دقیق درر جمع خود بررسی و بـا گـزینش مناسب‌تر از افـراد توانمنـد و علاقه‌مند و متخصص‌تر بهره‌گیری کنم. از بدو عضوگیری باید بدانیم چه افرادی برای تصدی چه مسئولیتی پذیرش شوند و سعی شود افرادی را با خود همـراه نماینـد که دارای کارایی لازم برای انجام کار‌ها باشند. شناسایی و جذب خادمین موکب‌ها از دو مـاه قبـل از مراسـم اربعـین انجام خواهد شد. رفتار مسئول موکب با خادمین و خادمین با زائرین باید در نهایت ادب و احترام و حسن خلق باشد.

  • چه خدماتی به زائرین اربعین حسینی ارائه میدهید؟

ما مجموعه‌ای به نام تالار حسنیه و یک حسینیه کوچک به نام حسینیه حضرت علی‌اکبر (ع) داریم و بیشتر در جهت اسکان و صبحانه و ناهار زوّار فعالیت داریم. برای اسکان زوّار که گفتم وسعت حسنیه در دو طبقه ۴۰۰ متری است و همچنین یک حسینه کوچک با دو الی سه سوییت برای خانواد‌هایی که می‌خواهند کنار هم باشند مهیا کردیم.

  • مشترکات فرهنگی بین دو کشور در شئون مختلف اخلاق و سبک زندگی و آشپزی و خوراک وچه چیزهایی است؟

به نظر من مهم‌ترین این اشتراکات پیشینه تاریخی و مذهبی ملت ایران و عراق است که حمایت‌های همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از شیعیان عراق در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و انسانی و غیره (چه قبل از سقوط رژیم بعث و چه پس از آن) بوده است که دو ملت را از نظر فکری و مذهبی و سیاسی و اجتماعی در یک مسیر قرار می‌دهد، رابطه ایران و عراق در طول تاریخ مبتنی بر وفاداری بوده است و در زمان حضرت علی (ع) و سلمان این رابطه عمیق عقیدتی و وفادارانه را تجدید کردند.

  • همکاری و ارتباط شما با دیگر موکبها در مسیر پیادهروی اربعین چگونه است؟

ما در این راستا حریم پاک را اجرا می‌کنیم که در این طرح فرهنگ‌سازی جمع آوری زباله و نظافت مسیر را برعهده می‌گیریم و جهت پذیرایی از زائرین به دیگر موکب‌ها نیز کمک می‌کنیم و همچنین اگر نیروی امدادی داشتیم اعزام کادر پزشکى سیار را بر عهده می‌گیریم.

  • در جهت تعمیق داخلی و خارجی حماسه اربعین چه اندیشهای دارید؟

باید این مراسم را هر چه می‌توانیم پربارتر و معنوی‌تر کنیم، معنا و مضمون این مراسم را باید روزبه‌روز بیشتر کنیم، اهل فکر، اهل فرهنگ، اهل اقدام فرهنگی و فکری باید برای این حرکت عظیم بنشینند و برنامه‌ریزی کنند. امروز هدف هر مسلمان باید ایجاد تمدن اسلامی نوین باشد، ما امروز این را می‌خواهیم. ملت‌های اسلامی ظرفیت‌های عظیمی دارند که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود، امت اسلامی به اوج عزت خواهد رسید، ما باید به این بیندیشیم، به این فکر کنیم، ایجاد تمدّن عظیم اسلامی، هدف نهایی ما است.

  • زیباترین صحنههایی که در اربعین دیدید چه بوده است؟

این مسیر همه‌اش زیبایی‌ست. حضرت ابا عبدالله (ع) از هر نوعی بی حجاب، با حجاب، بی دین، با دین، ارمنی، ایرانی، خارجی… همه را به اصطلاح زیر یک سقف جمع کرده؛ این بالاترین زیبایی‌ای است که در مسیر می‌بینیم؛ اینکه می‌گوییم حسین جنس غمش فرق می‌کند واقعا فرق می‌کند. یک موردی را اگر بخواهم بگویم بالای بیست میلیون نفر در این مسیر می‌آیند اگر هر نفر روزانه یک عدد نان بخواهد استفاده کند حداقل بیست میلیون نان می‌شود. این چگونه تهیه می‌شود! این فقط عظمت ابا عبدالله (ع) است؛ همه این مسیر زیباست و من آن را قطعه‌ای از بهشت می‌دانم.

در پایان گفتنی است موکب محبان حضرت علی‌اکبر(ع) با مسئولیت میثم مقدسی مداح اهل بیت (ع) به نمایندگی از کرمانشاه امسال از بیستم مردادماه خدمت‌گزار زائرین حسینی در مسیر بهشتی حماسه بزرگ اربعین خواهد بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا