پیاده‌روی اربعین از نگاه نویسندگان

پیاده‌روی به‌قصد زیارت امام حسین (ع) در چهلمین روز شهادت آن حضرت، سنتی دیرینه است که نه به چند دهه گذشته و نه حتی چند سده بلکه به همان دوران پس از شهادت ایشان ویارانشان برمی‌گردد؛ سنتی که نخستین بار حضرت زینب کبری (س) بنا نهاد و سپس جابر ابن عبدالله انصاری ادامه‌دهنده آن بود؛ زیارت امام حسین (ع) در مناسبت‌های مختلف در طول سال ازجمله شب‌های جمعه، نیمه شعبان، نیمه رجب و حتی روز عاشورا دستورهای مخصوص به خود را دارد اما شاید یکی از مهم‌ترین آن‌ها زیارت اربعین است؛ اهمیت این زیارت تا بدانجاست که امام حسن عسکری (ع) آن را در کنار ادای نمازهای روزانه یکی از نشانه‌های فرد مؤمن می‌دانند. ازاین‌رو به مناسبت پیاده‌روی اربعین سری کتاب‌هایی را برای جاماندگان اربعین جهت مطالعه پیشنهاد و معرفی می‌کنیم که در آنها می‌توانیم دیدگاه‌های نویسندگان را درباره اربعین بخوانیم.

پیاده‌روی اربعین از نگاه نویسندگان

ازدحام بوسه

کتاب «ازدحام بوسه» برپایه نخستین تجربه نویسنده از سفر پیاده‌روی اربعین حسینی منتشر شده است. سفری که در سال‌های اخیر با وجود همه‌گیر شدنش در میان بخشی وسیع از جامعه ایران، به دلیل تنوع در انجام و اتفاقات پیش روی آن از جذابیت زیادی برای روایت برخوردار بوده است.

«ازدحام بوسه» با وجود در اختیار داشتن راوی زن، در دام سانتی‌مانتالیسم روایت زنانه نیفتاده است. این اثر یک روایت حس برانگیز و جالب ازاین‌رویداد را روایت کرده است. کتاب از شرح چگونگی حرکت در این مسیر برای راوی شروع می‌شود. از آنچه او طلبیده شدن عنوان کرده است و در ادامه شرحی است پرتعلیق از آنچه بر او برای جمع کردن اسباب و آلات سفر رفته است و فراهم کردن مقدمات مالی و غیر مالی آن.

نگاه نویسنده در کتاب و برای شرح سفرش نگاهی داستانی است. گویی شرح روایی اتفاقاتی که بر او رفته و سعی کرده به آن نمک و نگاه داستانی بیاندازد و برای مخاطب روایتی جذاب‌تر از یک گزارش صرف از آنچه دیده است بر جای بگذارد.

«ازدحام بوسه» اثر نرگس مقصودی است.

پیاده‌روی اربعین از نگاه نویسندگان

او یافت مرا

کتاب او یافت مرا، سفرنامه پیاده‌روی اربعین است. این کتاب دفتر اول از مجموعه «روایت براده‌ها» است که با بیانی طنز و همراه با مزاح، حال‌وهوای زائران و مسافران مسیر پیاده‌روی اربعین را به‌زیبایی به‌تصویر می‌کشد.

روایت‌ها و داستان‌های جذاب از شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین. جاذبه‌ای که جابربن‌عبدالله را از مدینه بلند می‌کند و به کربلا می‌کشد. این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهل‌بیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است.

این کتاب، در نوع خود اولین کتاب طنز در زمینه سفرنامه پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) است که تا کنون نگاشته شده است.

پیاده‌روی اربعین از نگاه نویسندگان

گلوله‌های داغ

خرده‌روایت‌هایی از پیاده‌روی اربعین‌حسینی است که توسط نویسنده نوشته شده است. در واقع برش‌هایی از روایت‌های طلبه‌ای است که با خواهرزاده ناتوان ذهنی‌اش هم‌سفر راه کربلا می‌شود و این هم‌سفر عجیب شخصیّت منحصربه‌فردی است که در طول سفر ماجراهایی طنزآمیزی را خلق می‌کند.

نویسنده در کنار خاطرات سفرش، به روایت دلدادگی‌ها و عاشقانه‌های زائران و خادمان حضرت سیدالشهدا (ع) پرداخته است.

«گلوله‌های داغ» اثر رضا کشمیری است.

پیاده‌روی اربعین از نگاه نویسندگان

طوطی و تاول

این کتاب سفرنامه‌ای به کربلا است. داستان مردی که بدون ویزا و پاسپورت به مرز می‌رسد و می‌خواهد برای اربعین به کربلا برود اما نمی‌تواند، پیرمردی که ماشین سنگین دارد او و دو مرد هم مسیرش را لای کیسه‌های آرد در کامیونش پیدا می‌کند و از مرز رد می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد برای نوه‌اش که مدافعِ حرم است دعا کنند.

آن‌ها در مسیر از هم جدا می‌شوند اما کمی بعد سرنوشت آن‌ها را سر راه هم قرار می‌دهد تا مسیرشان را با هم ادامه دهند. این کتاب روایت سفری به کربلا است با زبانی داستانی و جذاب که مرحله به مرحله خواننده عاشق امام حسین (ع) را با خودش همراه می‌کند.

طوطی و تاول اثر ابراهیم اکبری دیزگاه است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا