عزیمت زائران اربعین در مرز خسروی محدودیت زمانی دارد

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مصطفی مرادیان عصر جمعه در جلسه هماهنگی با مقامات عراقی استان دیاله در پایانه مرز خسروی برای تردد زائران اربعین افزود: مرز خسروی همانند دیگر مرزها نیست و  باید این محدودیت ها لحاظ شود برای بازشدن مرز رایزنی های زیادی شده از این رو باید برای تداوم بازبودن آن همکاری و تلاشی مضاعف انجام شود.

وی اظهارداشت: باید تردد زوار را مدیریت کنیم و بهترین تسهیلات را به زائران ارائه دهیم.

وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در بغداد گفت: باید با طرف عراقی هماهنگ باشیم ما روزانه هفت ساعت وقت داریم و فشار مضاعفی را باید تحمل کنیم و روزهای آینده اتوبوس‌هایی به ناوگان حمل و نقل برای جابجایی زائران اضافه می‌شود.

سردار مرادیان گفت: وسایل نقلیه به اندازه کافی در منطقه حسینیه بغداد برای انتقال زوار وجود دارد و طبق توافقی که در جلسات گذشته با ستاد عملیات دیاله صورت گرفت در ۱۰ روز ۳۰۰ هزار زائر منتقل میشود که شامل تردد روزانه ۳۰ هزار زائر است زیرا  امنیت زوار در اولویت کار ما است.

استاندار کرمانشاه نیز گفت: تکلیف اتوبوس ها برای انتقال زوار مشخص شود و اتوبوس‌های ۲ طرف همزمان زوار را انتقال دهند.

 هوشنگ بازوند افزود: تعداد گیت‌های عراق سرعت عمل کمتری دارند و زوار بعد از خروج از خسروی در منذریه معطل می شوند که برای ارائه خدمات رفاهی، ستاد عتبات عالیات باید ارائه خدمت کند و نسبت به انتقال اقلام خوراکی و آب با هماهنگی طرف عراقی اقدام کند.

عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه ۱۱ مهرماه به درخواست مسئولان عراقی متوقف و از دوشنبه پانزدهم مهرماه از سرگرفته شد.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.      

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.      

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا